xoxo katarina

Om att studera utomlands

 

På senaste tiden har jag nämnt mer och mer om utlandsstudier och SAT-pluggande vilket gjort många nyfikna. Med detta inlägg hoppas jag på att besvara lite frågor (och undrar ni nåt är det bara att skicka en kommentar, så svarar jag i kommentarsfältet). 

 

☆

 

Ända sedan jag var 9-10 år har jag vetat att jag vill gå på college i USA. Grundtanken var nog en skola i Kalifornien, till exempel UCLA, och efter min språkresa i San Diego har tankarna gått mot University of San Diego. När jag gick ut ettan blev jag kontaktad av min skolas grundare, som är intresserad av att hjälpa ambitiösa elever med utlandsstudier som mål, och han föreslog direkt Ivy League (Harvard, Princeton, Yale, Brown, U-Penn, Columbia, Dartmouth och Cornell).

 

 

Min första tanke var liksom ”Va????? Ehhh, måste man inte vara superduktig och extraordinär för att komma in på de skolorna?”. Jo. Det krävs höga betyg, höga SAT-scores och en attraktiv profil (internships, välgörenhet, involverad inom skolan, sport, m.m.). Så, jo, det är otroligt svårt att komma in och endast de absolut bästa kommer in. Med jantelagen inprogrammerad i ryggmärgen så tar det emot att säga, och tro, att man faktiskt kan tillhöra de bästa. 

 

 

Men, som tidigare skrivet, har college i USA varit en dröm sen jag var liten. Det finns liksom inget annat på kartan – efter studenten så är det en one-way ticket till USA som kommer köpas, punkt. slut. För min del är det inte "Ivy League eller inget" som gäller, utan det är college på andra sidan Atlanten i allmänhet som räknas. Därför är SAT-pluggande och skapande av en attraktiv profil inget slöseri med tid för mig. Kommer jag inte in på Ivy League så kommer min ansökan se otroligt bra ut för andra skolor.

 

På höstlovet åker jag till USA på en college tour och kommer få se mina framtida (förhoppningsvis) skola. Alla Ivy-skolorna ska besökas + MIT och NYU, samt få se storstäderna Boston och New York. Det ska bli så himla kul! Jag älskar verkligen USA, men har hittills bara sett California och Södern (dock kommer jag inte ihåg nåt från det), men jag är säker på att jag kommer gilla Östkusten och New England minst lika mycket, om inte mer. 

 

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas