xoxo katarina

Make up your mind

Här har vi mig osminkad vs. sminkad. Ska på fest senare, har normalt sett inte så mycket smink till vardags. I detta inlägg kan ni se vilka produkter jag brukar använda mig av. 

Innan jag sminkar mig: Jag tvättar bara av ansiktet med ljummet vatten. På sommaren använder jag ibland en ansiktskräm med solskyddsfaktor om jag vet att jag ska vara mycket i solen. På vintern (eller egentligen alla årstider utom sommaren) använder jag återfuktande kräm eftersom jag lätt får suuupertorr hud. (kallas ödlan). 

Bas: Jag använder inte foundation, BB creme eller liknande, på sin höjd concealer om jag har något som jag vill dölja. Sedan tar jag bara puder. Jag blöter "dynan" (sorry, jag kan inte sminkspråk) och applicererar sedan pudret, för ett mer täckande resultat. 

Bryn: Som naturlig blondin har jag väldigt ljusa ögonbryn, och de solbleks och blir näst intill osynliga. på sommaren (ni ser ju!) Att fylla i dem är ett måste! Jag har en wannabe-Nakedpalett från Viva la Diva som heter Nudie, och där finns den skugga som jag fyller i ögonbrynen med. 

Ögon: Precis som att mina bryn är ljusa är även mina fransar det. Det ser rätt konstigt ut om jag har riktigt stora, tjocka fransar, så jag använder inte volymiga mascaror utan vill bara färglägga de jag redan har utan att göra dem tjockare. The Body Shops mascara är utmärkt för det syftet! När jag ska iväg på något särskilt, som ikväll, så brukar jag köra på ögonskugga också. Jag håller mig till pärlemor, ljus brons och brunt, och lägger sedan en svart linje längs franskanten. Vissa föredraar eyeliner, jag föredrar ögonskugga. Lättare att applicera och blir inte lika "hårt". 

Läppar: På sommaren tycker jag det är sjukt snyggt med lite färgglada läppar och kör oftast på rosa eller korall. På bilden har jag läppstift, men normalt sett brukar jag ta Babylips rosa läppsyl som tillför både lagom med färg och fukt. 

Övrigt: Rogue! Syns knappt på bilden, men jag använder alltid rogue. Jag försöker förstärka de drag man redan har, så jag tar lite mörkare rogue under kindbenet, lite ljusare ovanför kindbenet och den "köttiga" delen av kinden läger jag färg. 

Efter: Jag är rätt slarvig när det kommer till att ta av smink. Jag är bortskämd med bra hy och eftersom jag bara använder lätt puder som inte täpper till, så "händer" inget ifall jag inte tar av mig sminket. Dock brukar jag bara skippa det när jag är riktigt trött, haha. Normalt så börjar jag med att skölja av med ljummet vatten, sedan tar jag rengöring som skummar lite, sköljer av och sedan tar jag på leave-on cleanser från Clarins. Perfekt för mig som, som sagt, har torr hud. Är jag extra torr avslutar jag med nattkräm specialiserad på torr hy. 

Har ni några frågor så bara skriv en kommentar, jag svarar i kommentarsfältet. Jag är också nyfiken på era sminkrutiner – liknar de mina eller är det något som skiljer sig stort? 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas